Miód Manuka w sklepie Vitamarket.pl

piątek, 17 sierpnia 2012

Recepta z nalewką z pieprzowca

Rp
Mentholi 1.0
Resorcini 3.0
Tinctura Capsici 5.0
Spiritus vini 70 ad 100.0

Na wadze proszkowej na wytarowanym krążku odważamy kolejno mentol oraz rezorcynę, w małej zlewce odważamy nalewkę z pieprzowca.
Uważajmy by jej nie rozlać bowiem cena wynosi około 200 zł za buteleczkę 250 ml :). Następnie odważamy 92 gramy spirytusu 70 procentowego. Rozpuszczamy w nim mentol oraz rezorcynę - substancje powinny się rozprowadzić bez większych problemów. Najlepiej rozpuścić je w dwóch osobnych zlewkach. Do wytarowanej butelki wlewamy nalewkę oraz roztwory substancji - można nimi również popłukać zlewkę po tinkturze.
Sprawdzamy masę leku. Zakręcamy butelkę, załączamy opisaną etykietkę koloru pomarańczowego. Butelka oczywiście musi być pojemności 125 ml lub więcej.
Zapraszam do komentowania mojego bloga oraz o propozycje recept z którymi macie szczególne problemy.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz